Összes oldalmegjelenítés

2010. december 13., hétfő

Közhelyek, méskép(p)



A jó témák adják magukat, éppen ezért a jó témák fotós közhelyek, ha tetszik, ha nem. Nagyon sokat kell gondolkodni, vagy nagy szerencse,l illetve sok éves kattogtatás kell ahhoz, hogy környezetünk kézenfekvő "modellei" helyett valami tényleg eredetit csípjünk meg. A kötelező körök futása azonban nem feltétlenül baj, ha van egy kis képzelőerőnk és jó ízlésünk, illetve kedvünk másképpen látni. Erre mutatnék az alábbiakban néhány példát:
A kocsma belső mindenkinél terítékre kerül legalább egyszer - már ha jár az illető kocsmába, mert a hangulatot, a füstös atmoszférát megörökíteni nagy kihívásnak tűnik, és egyébként szerintem az is. Az egyszerűség persze itt is gyönyörködtet.


Hasonló a helyzet az aluljárókkal, és persze az ott előforduló emberekkel is. Mindig megragad, de a lényege - számomra - csak igen nehezen rögzíthető. azért érdemes próbálkozni, persze a 123. "sötét", baljós aluljáró puszta dokumentálása azért tényleg unalmas, ezért érdemes játszani kicsit a gépünkkel.




És ilyen örök téma a különböző virágok és növények hálás tábora. Makró, makró hátán, de szerintem ez még nem önmagában nem elég (nekem). A második képen az is látszik, mennyire alkalmas egy ilyen kép átalakítása után a lakásunk díszítésére.



Az épületek is olyanok, mint a virágok: kellenek. Ráadásul vannak kötelező darabok, még ha a mindennapi találkozás unalmassá is teszi őket, és ezekről is lehet egy kis törődéssel olyan látványt produkálni, amely többet ad egy ócska, teljesen közhelyes képeslap fantáziátlan stílusánál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése